Innholdsfortegnelse:

Hvorfor endrer turkis farge?
Hvorfor endrer turkis farge?

Video: Hvorfor endrer turkis farge?

Video: Hvorfor endrer turkis farge?
Video: GOLD FS - 61 kg: E. ORMANOGLU (TUR) v. K. ARSAMERZOUEV (FRA) 2024, Mars
Anonim

Turkis er en forbindelse som inkluderer metaller som aluminium, kobber eller jern. Vann og olje kan føre til at noen av metallene oksiderer, eller med andre ord ruster. Som et resultat av oksidasjon kan steinene faktisk endre farge . Blå turkis som inneholder kobberboks endring fra lysblå til mørkegrønn.

Hva er også den mest verdifulle fargen på turkis?

De mest verdifulle turkis er en jevn mellomblå, uten matrise og evnen til å ta en god lakk. Turkis er mest ofte utformet som acabochon.

På samme måte, hvordan kan du se forskjellen mellom ekte turkis og falsk turkis? Hvis du har et grovt naturlig stykke, bruk fingerneglen for å gni langs overflaten av steinen. Hvis neglen din blir fanget på hvor Turkis møter båndet, så dette er en god indikasjon av naturlig Turkis . Den neste observasjonen kan du gjøre er om hardheten av mineralet.

Tilsvarende, hvordan rengjør du misfarget turkis?

Trinn

  1. Fukt en klut med vann. Rengjøringsmidler og turkis blandes vanligvis ikke. Turkis er veldig utsatt for skader og misfarging.
  2. Tørk av steinen. Fjern uønsket smuss eller skitt. Bruk vanlige bevegelser for å unngå skade.
  3. Tørk smykkene dine med en ren klut. Tørk forsiktig av overflødig vann fra turkis.

Hvorfor bruker Navajo turkis?

“ Turkis står for vann og for himmel, for rikelig høst, helse og beskyttelse, sier MaxineMcBrinn, kurator for arkeologi ved Museum of Indian Arts andCulture.

Anbefalt: