Hvor bor voksmøll?
Hvor bor voksmøll?

Video: Hvor bor voksmøll?

Video: Hvor bor voksmøll?
Video: Hvor Bor Svampebob 2024, Mars
Anonim

Mindre voksmøl finnes overalt hvor honningbier er tilstede, men de er mer vellykkede i varmere, tropiske områder enn i kaldere klima. Selv om de ikke kan bo i kuldegrader i en lengre periode, er de mer vellykkede i lavere temperaturer enn de tilhørende større voks møll.

På samme måte, hvor bor voksormer?

De lever i ca 1-3 uker, i løpet av den tiden de parrer seg og legger egg. Voksmøllen finnes i det meste av verden, inkludert Europa , Nord Amerika , Tyrkia , Russland , og Australia , der det er en introdusert art. Den lever i og rundt bikuber.

Hva spiser møll på samme måte? Det er to arter av voksmøl, Større voksmøl (Galleria mellonella) og Mindre voksmøl (Achroia grisella). Begge artene spiser bivoks, spesielt ubehandlet voks, pollen, rester av larver honning bier , honningbie kokongsilke og vedlagt honningbie avføring funnet på vegger i yngelceller.

Vet du også, hvordan holder du voksmøl unna?

Periodisk frysing av bikuberammer og rotering i bruk er effektive mot voksmøl . Frysing dreper voksmøl larver og egg også. Birøktere bør også ha ekstra bikube -rammer som de kan rotere i bikuben. Du bør fryse rammer før lagring, og butikk dem inn møll -sikre poser.

Spiser voksmøl klær?

Poenget er at det er fortsatt voks og rester av honningbier i hulrommene i veggen. Heldigvis, voksmøl gjør ikke mate på noe annet, så din klær og lagrede matvarer skal være trygge.

Anbefalt: