Kan jeg blande glans og flat maling?
Kan jeg blande glans og flat maling?

Video: Kan jeg blande glans og flat maling?

Video: Kan jeg blande glans og flat maling?
Video: Универсальный способ создания живописных ягодок из холодного фарфора 2024, Mars
Anonim

Det er ingen hard-and-fast regel for å oppnå en bestemt glans av blande semi- glans og flat maling . Som en tommelfingerregel, jo høyere pigmentkonsentrasjon, jo flatere maling , så jo mer flat maling du legger til blandingen, den mattere den siste glansen vil være.

På samme måte kan du legge glans til flat maling?

Det er ikke noe tilsetningsstoff i seg selv vil snu a flat maling inn i en gloss . Imidlertid, hvis du Helle glansmaling inn i flat maling og rør det opp, glansen vil økes. Hvis du bruk like deler, glansen vil møtes i midten som om en sateng. Det er ikke noe tilsetningsstoff i seg selv vil snu a flat maling inn i en gloss.

I tillegg, hvordan gjør du maling blank? Alt du trenger å gjøre er å blande gloss medium inn i maling på paletten, og deretter maling som normalt. De maling skal tørke til a blank bli ferdig. For å oppnå enda mer gloss , bruk en høy gloss lakk når maleriet er ferdig og maling er tørr.

Med tanke på dette, kan jeg blande sateng og flat maling?

Du kan blande seg to glans så lenge de er ved siden av hverandre i listen ovenfor. Med andre ord blande glans og halvblank er fint; halvblank og sateng ; sateng og eggeskall; eller i mitt tilfelle eggeskall og flat maling . Du vil definitivt ikke blande en halvblank med en flat eller eggeskall.

Hvorfor ser min flate maling blank ut?

De skinnende reflekterende egenskap av a maling glans kommer fra en reflekterende partikler i maling . Jo flere lag som legges på, jo mer lys blir reflektert tilbake til betrakteren.

Anbefalt: