Hva er forholdet mellom sidene i en trekant?
Hva er forholdet mellom sidene i en trekant?

Video: Hva er forholdet mellom sidene i en trekant?

Video: Hva er forholdet mellom sidene i en trekant?
Video: Relationship Between The Sides Of A Triangle / Maths Geometry 2024, Mars
Anonim

Regel 2: Sider av Triangel -- Triangel Ulikhetsteorem: Denne teoremet sier at summen av lengdene på 2 sider av en trekant må være større enn den tredje side .) Regel 3: Forholdet mellom måling av sider og vinkler i a triangel : Den største innvendige vinkelen og side står overfor hverandre.

Med tanke på dette, hva er forholdet mellom vinkler og sider av en trekant?

Forholdet mellom sidene og vinkler . I noen triangel , den største side og største vinkel står overfor hverandre. I noen triangel , den minste side og minste vinkel står overfor hverandre. I noen triangel , mellomstore side og mellomstore vinkel står overfor hverandre.

På samme måte, hvilken side av trekanten er den lengste? Sidene i en høyre trekant har forskjellige navn: Den lengste siden, motsatt den høyre vinkel , kalles hypotenuse . I diagrammet viser hypotenuse er merket c. De to andre sidene kalles trekantens ben.

For det andre, hva er forholdet mellom sidene i en høyre trekant?

De forholdet mellom sidene og vinkler på a høyre trekant er grunnlaget for trigonometri. De side overfor Ikke sant vinkelen kalles hypotenusen ( side c i figuren). De sider ved siden av Ikke sant vinkel kalles ben (eller catheti, entall: cathetus).

Er det et forhold mellom lengden på en side av trekanten og målingen av vinkelen motsatt den?

hvis to sider i en triangel har det samme lengde , og så motsatte vinkler har det samme måle . Og hvis to vinkler i en triangel har det samme måle , og så motsatte sider har det samme lengder.

Anbefalt: